НОВО! PCR молекуларен метод на детекција на Chlamydia trachomatis

Ве информираме дека во Авицена Лабораторија e достапен нов високосензитивен тест за молекуларна детекција на Chlamydia trachomatis.

Покрај класичниот метод на директна имунофлуоресценција, во Авицена Лабораторија се работи и сертифициран PCR молекуларен тест. Молекуларниот тест се изведува директно од брис , а времето за издавање резултат е за само 2 часа!

ПОЕДИНЕЧЕН МОЛЕКУЛАРЕН ТЕСТ ЗА  Chlamydia trachomatis со PCR МЕТОД

Примерок: цервикален брис; вагинален брис; ректален брис; анален брис; уретрален брис; фарингеален брис

 Цена на тестот: 1.800 ден

Достапен во сите наши лаборатории без претходно закажан термин.

Консултирајте се со Вашиот лекар / гинеколог во врска со Вашата здравствена состојба.

Прочитајте подетално за Хламидија на нашиот нов блог пост.

Локација 1 - Скопје

Бул. 8-ми Септември бр. 2, лок. 1, 1000 Скопје
+389 2 3179 001
lab@avicenalab.com.mk
Понеделник-Петок: 07:00-19:30 | Сабота: 07:00-14:00 (до 19:00 само за COVID-19)

Локација 2 - Скопје

Бул. Јане Сандански бр. 48, 1000 Скопје
+389 2 2477 345
lab2@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00 - 14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00

Локација 3 - тетово

Бул. Благоја Тоска бр.222, 1200 Тетово
+389 44 355 550; +389 44 355 551
labtetovo@avicenalab.com.mk
Понеделник - Петок: 07:00-14:00 | Сабота: 08:00 - 14:00